wespspin1
Zondag 25 augustus staat om 14 uur een gids van de Natuur- en Landschappentuin voor u klaar om samen door de Natuurtuin te wandelen. U krijgt dan tekst en uitleg bij wat u zoal tegenkomt. De Natuurtuin verveelt nooit, ook niet als u er vaker komt.


grijskruidEr staan steeds weer andere bloemen en struiken in bloei, de vegetatie verandert door klimatologische ontwikkelingen. En er worden ook regelmatig bijzondere ontdekkingen gedaan. Zoals onlangs, net als vorig jaar, weer een fraaie wespspin – een van de grootste Europese spinnen – en, nieuw voor de Natuurtuin, het grijskruid. Beide kom je in ons land niet vaak tegen. De gids zal u daar graag meer over vertellen. Net als over de planten en kruiden in de akkertjes. Door het maaiwerk dat nu door de onderhoudsvrijwilligers wordt uitgevoerd krijgt u van verschillende kanten ook een mooi overzicht van de verschillende landschappen. Er is dus genoeg te zien!
De rondleiding duurt ruim een uur; deelname is gratis. De wandeling begint om 14 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg ter hoogte van nr. 1, op de borden volgt u richting Natuurtuin / Westpunt).
De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken.
Honden mogen de tuin niet in.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-