tennisbaan bericht aan de deurOp de deur van het openbaar tennisveld aan de Zwaardslootseweg, naast De Sniep, hangt een bericht van de gemeente. Hierop wordt aangekondigd dat op die plaats een nieuw transformatorhuis gaat komen.

Buurtbewoners en gebruikers van de gratis tennisbaan in het Binnenpark hebben de gemeente aangeschreven over de plannen met de openbare tennisbaan. Zij geven aan dat de baan veel gebruikt wordt en vragen zich af of de baan niet verplaatst kan worden. De baan is in het verleden geplaatst door de Kraijicek foundation.

Reactie van de gemeente

De gemeente reageerde op de brief met de uitleg: “Om het energienet voor Zoetermeer toekomstbestendig te maken, is ervoor gekozen om een nieuw transformator- en schakel-gebouw langs de Zwaardslootseweg te bouwen. Het klopt dat hierdoor de openbare tennisbaan komt te vervallen. Hierover is contact gelegd met de Krajicek foundation, die deze locatie al enige tijd niet meer ondersteunde en uit haar locatielijst heeft geschrapt.”

Ook geeft de gemeente aan dat zij proberen in te schatten hoeveel er van de baan gebruikt gemaakt wordt. Zij zeggen dat ze over de bezetting van de baan ‘tegenstrijdige berichten’ krijgen.

 tennisbaan net  tennisbaan transformatorhuisje  tennisbaan zicht op Bwegh

Op 5 september zal er een inloopavond zijn over de tennisbaan. De gemeente hoopt dan van de Zoetermeerders te horen of er behoefte is aan een verplaatsing van de baan.

Omwonenden geven aan dat het verdwijnen van de tennisbaan weer een versobering is van het Binnenpark. Waar er vroeger ook een speeltuintje was, is er inmiddels alleen nog maar de tennisbaan die mogelijk verdwijnt en de rolhockeybaan.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-