Ontmoetingscentra dementie Palet welzijn Palet Welzijn neemt de Ontmoetingscentra dementie over van Vierstroom Zorg Thuis, met ingang van 1 september 2024. Het gaat om drie Ontmoetingscentra: Carpe Diem en Buytenthuis in Zoetermeer en Zonnehof in Woerden. De drie Ontmoetingscentra zijn speciaal voor mensen met dementie.


De medewerkers van de Ontmoetingscentra bieden begeleiding op maat bij activiteiten, in kleine groepen 10 tot 12 deelnemers. Er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van bewegen, educatie, recreatie, cultuur en creativiteit. Daarnaast worden er met regelmaat bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers.
Binnen het Fundis netwerk, waar Vierstroom Zorg Thuis onderdeel van uitmaakt, is gekeken naar bedrijven en producten die gericht zijn op ontmoeten en ondersteunen. Hieruit is geconcludeerd dat de Ontmoetingscentra meer passend zijn bij het gedachtegoed van Palet Welzijn, dat ook onderdeel is van het Fundis netwerk.
De overname versterkt de positie van Palet Welzijn in het ondersteunen van ouderen die thuis wonen, wat een cruciale rol speelt bij het aanpakken van het groeiende tekort aan zorgmedewerkers.

Geen gevolgen voor bezoekers en medewerkers

De overgang zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de zorg. Ook zullen er voorlopig geen wijzigingen zijn in de planning, activiteiten of persoonlijke zorgplannen. Bovendien zullen de financieringsvormen via de WLZ en WMO, waardoor cliƫnten recht hebben op deze zorg, onveranderd blijven.

Voor de betrokken medewerkers betekent de overgang naar Palet Welzijn een overstap van onderneming en opvolgend werkgeverschap binnen Fundis, met behoud van hun functiejaren die ze hadden bij Vierstroom Zorg Thuis. Bekijk voor meer informatie over de Ontmoetingscentra deze pagina op Palet Welzijn: www.paletwelzijn.nl/ontmoetingscentra-dementie 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-