NicolaaskerkOp zondag 1 september 2024 zal de traditionele startdag van de H. Nicolaasparochie plaatsvinden. Met de startzondag gaat een nieuw kerkelijk seizoen van start. De startdag begint met een Eucharistieviering om 11:00 uur in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat 24 in Zoetermeer.

“De startzondag biedt ons de kans om elkaar beter te leren kennen en onze band met elkaar, met de parochie en de stad te versterken” aldus pastoor van der Helm. Het pastoraal team zal voorgaan in de viering en een gelegenheidskoor onder leiding van Willien van Wieringen verzorgt de muzikale omlijsting. Voor de allerkleinsten zal er een kindercrèche zijn.

Tijdens de viering zal de Nicolaaspenning weer worden uitgereikt. Deze penning vertegenwoordigt de tomeloze inzet die de ontvanger ten toon heeft gespreid aan de hele parochie gedurende vele jaren en de grote dank die het bestuur voor hem / haar uitspreekt.

Het parochiebestuur en pastoraal team prijzen zich gelukkig met de vele vrijwilligers van de parochie, het werk van alle vrijwilligers vormt de spil van de parochie. Na afloop van een viering is er een feestelijke bijeenkomst in de Kapelaan met tal van activiteiten voor groot en klein.

De Kapelaan 2Er wordt deze startdag veel aandacht besteed aan het programma van de 2e Verdieping, het nieuwe studiecentrum van de H. Nicolaasparochie, waar iedereen welkom is. De 2e Verdieping biedt ruimte voor bezinning, discussie, geloofsverdieping en innerlijke groei. Er wordt een programma aangeboden op het snijvlak van geloof en samenleving en van verschillende activiteiten zullen op de startdag korte workshops verzorgd worden, zodat er kennis gemaakt kan worden met het programma van komend seizoen.

Na deze zomervakantie wordt er weer uitgekeken naar een inspirerende startdag en een gezegend kerkelijk seizoen. Alle parochianen en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-