dakenfestivalOp het Dakenfestival op 31 augustus in de Binnenstad van Zoetermeer kun je vijf verschillende bijzondere daken bekijken. Van het oudste dak van de stad op de Oude Kerk, naar een duurzame daktuin of een bezoek aan het festivaldak, er is genoeg te doen.

Daken verbreden je horizon. Een dak is namelijk een plek voor ontmoeten, groeien, bloeien en meer. Van oudste dak tot lezingen op een duurzame daktuin en van theater tot muziek, dansen en loungen. Vijf daken in de binnenstad zijn op deze middag een festivalterrein met muziek, dans, sport, lezingen en theater.

Urban dak: Amsterdamsestraat P5 (dak van de parkeergarage)
Centraal festivaldak met dans, sport, muziek, kunst, workshops en silent disco.
Je kunt hier van 15.00 tot 22.00 uur terecht, luister naar de muziek van Rapper Keesje en dj Styn, doe mee met de silent disco (Van 20.00 tot 22.00 uur), of kijk naar de dansoptredens.
Wie zelf sportief mee wil doen, kan aansluiten bij de workshops van de Freerunners van Parkour Disciplines, dansen bij Kick’n Studios of ga skaten op het skateparcours.

20230706 39999Mooiste dak: Vierkleurendak van het stadhuis, Stadhuisforum
Natuur & biodiversiteit en muziek
Hoe mooi een dak kan zijn kun je zien op het Vierkleurendak van het stadhuis. Dit dak biedt ruimte aan natuur, (bio)diversiteit én wateropslag. Het programma op dit dak duurt van 11.00 tot 17.00 uur.
Er zijn muzikale optredens van Mylène Haijes en Raman Sandi en om 13.00 en 16.00 geeft Botanisch filosoof Norbert Peeters een lezing over stadsnatuur. Inschrijven voor de lezing kan hier: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/agenda/dakenfestival-lezing-stadsnatuur-vierkleurendak-13-00-uur/

Stranddak: The European, Europaweg 69z
Loungen met cocktails en live muziek
Het programma is van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn optredens van MusicSoulHouse en Zoetermeerse DJ’s. Tussendoor kan je lekker chillen op een strandstoel met een cocktail.

Hoogste dak: woontoren Noordwaarts
Een muziekpodium in de wolken!
Van 11.00 tot 17.00 uur geniet je van muzikale optredens op dit dak. De Greg & Baud band speelt pop-, Disney- en musicalnummers (ongeveer ieder anderhalf uur). Afgewisseld door een swingende act van het Stadstheater Zoetermeer in samenwerking met B&M Entertainment.

Oudste dak: Kerktoren Oude Kerk, Dorpsstraat 59
Musical en Rijksmonument beklimmen
Programma van 11.00 tot 17.00 uur
Een kerktoren was vroeger het hoogste punt van een stad of dorp. Kerken hebben veel geschiedenis, ook de Oude Kerk in de Dorpstraat. Bezoek het musicaloptreden van Storytellers aan de voet van de kerk. Ben je niet bang voor hoogte en kleine ruimtes? Dan kun je ook de kerktoren beklimmen!

Ieder uur: musical Spion op de toren
Het jeugdboek Spion op de toren (geschreven voor Theo en Marianne Hoogstraten) vertelt het verhaal van Gielis, die zich bij de Geuzen aansluit om Leiden te ontzetten. Maar in Zoetermeer worden de Geuzen tegengehouden door de Spanjaarden. Boven op de toren van de Oude Kerk ontmoet hij Duyfke, die hem waardevolle informatie geeft waardoor Leiden ontzet kan worden. Theatergezelschap Storytellers speelt ieder uur een korte versie van de musical.

Om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur kun je op inschrijving naar de top.
Wil je de toren van de Oude Kerk beklimmen? Schrijf je hier in: https://www.oudekerkgemeente.nl/dakenfestival

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-