IMG 20240826 134150Er worden diverse keramische beelden geëxposeerd in de Wereldwinkel in de Dorpsstraat, die te zien zijn van 1 september tot 12 oktober. Kunstenaar Lilian Wessels (1958) exposeert vrouwenbeelden, uilen en boeddha's.

Lilian Wessels is sinds 2001 zelfstandig kunstenaar. Lilian heeft een studie Art & Design gevolgd op Padworth College in Engeland. Na een studie anatomie is Lilian lessen gaan volgen bij het 'Centrum voor Kunst en Cultuur' in Zoetermeer in portrettekenen en boetseren, beeldhouwen en keramisch vormgeven. Ze haalt haar inspiratie uit thema's zoals de mens, dier, aarde en mystiek. Ze maakt haar eigen glazuren en gebruikt verschillende stooktechnieken.
De kracht in haar sculpturen is het materiaalgebruik, ze versterken elkaar. Het is geen toevoeging en geen versiering – het is een combinatie van technieken, die als het ware een ontdekkingsreis vormen waarvan het einde nog niet in zicht is.

Elk beeld is uniek en heeft een eigen (Afrikaanse) naam met een specifieke betekenis. Het zijn beelden die warmte, intimiteit en emotie uitstralen, beelden met een ziel.
Haar werk drukt bewondering uit voor de Afrikaanse wilskrachtige vrouw, die zich niet laat wegdrukken door de last van dit leven, maar trots en zelfverzekerd haar vrouw zijn uitdraagt.

Tekst: Jannie van de Luijtgaarden foto: Lilian Wessels

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-