Een boom in de Jan Hoornstraat in Dorp is begin deze maand vergiftigd. De gemeente ontving op 2 augustus een melding dat een Gewone Es plotseling zijn bladeren liet vallen. Deze boom, die hier al sinds 1950 staat, is op 6 augustus door boomspecialisten onderzocht.


Jan Hoornstraat De boomspecialisten ontdekten een vers boorgat, wat erop wijst dat de boom waarschijnlijk met een gifstof is vergiftigd. Het vermoeden is dat deze vergiftiging heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 27 juli en donderdag 1 augustus 2024.
De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie. Het college roept de dader en eventuele getuigen op zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.
De boom zal worden vervangen in het kader van het project ‘Molenstraat en omgeving’. Tot die tijd kan de boom veilig blijven staan.

Foto: Jan Hoornstraat, google maps. Het is niet bekend welke boom precies is getroffen

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-