opleverfeest bewoners zoeken planten uitDe verduurzaming van 45 woningen van De Goede Woning in de Schilders-Dichtersbuurt in de wijk Dorp is afgerond. Dit is woensdag 28 augustus gevierd met een vrolijk opleverfeest voor de bewoners. De verduurzaming is in opdracht van De Goede Woning uitgevoerd door BAM Wonen.

Bewoners geven aan erg tevreden te zijn over de vernieuwde woningen. In 16 weken tijd zijn de woningen door BAM Wonen voorzien van dakisolatie, spouwisolatie en bodemisolatie, nieuwe draairamen in de gevel, HR++ glas dat beter isoleert, een nieuwe voor- en achterdeur, een nieuwe meterkast, nieuwe mechanische ventilatie en waar nodig een nieuwe cv-ketel.

Planten, vogelhuisjes en frietkar

Bij de speeltuin aan de Ferdinand Bolstraat konden bewoners woensdag bloeiende planten voor hun tuin, zakken potgrond en een vogelhuisje of insectenhotel ophalen. Een duurzaam cadeau, zodat de Schilders-Dichtersbuurt ook voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten een fijne buurt is. Er was een hovenier aanwezig om uitleg te geven over de nieuwe tuinplanten. 

Bovendien stond tussen de middag een frietkar in de Ferdinand Bolstraat, waar bewoners een frietje en andere snacks konden halen. En ‘s middags organiseerden Gro-up Buurtwerk en de gemeente een feest in de speeltuin. Jongeren konden er de speelblokken versieren.

Druk

Het was al vroeg druk bij de speeltuin waar een enorme hoeveelheid planten voor de bewoners klaarstond. Bewoners konden zelf uitzoeken wat ze wilden hebben, waarna de planten en tuinaarde in grote kruiwagens naar hun tuin werden gereden.

Foto: Bij de oplevering van hun verduurzaamde woning krijgen bewoners van de Schilders-Dichtersbuurt bloeiende tuinplanten cadeau.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-