Op de derde dinsdag van september organiseert Stichting Rondvaart Zoetermeer een exclusieve dagvaart naar Den Haag ter gelegenheid van Prinsjesdag. Vertrek is om 08:30 uur vanaf de kade van boerderij ’t Geertje met de rondvaartboot ‘De Meervaarder’.

gouden koets verlaat het binnenhofTijdens de tocht door de polders en over de trekvaart 'De Vliet’ vertelt gids Henk over de natuur, het landschap, de geschiedenis van de polders en de historie omtrent Prinsjesdag. Onderweg worden koffie, thee of frisdrank en wat te eten aangeboden.

Rond 10:00 uur is er een korte stop bij de sluis van Leidschendam voor een drankje en (plas)pauze, waarna de vaart rond 11:30 uur aankomt in Den Haag bij de steiger van de ‘Ooievaart’ op de Bierkade. Hiervandaan is er een keuzemogelijkheid: meewandelen met onze stadsgids, hij kan veel vertellen over de stad en weet goede plekjes om de rijtoer langs te zien komen of zelf de stad in gaan om de sfeer van Prinsjesdag te proeven.

Om 15:00 uur begint de terugvaart naar Zoetermeer met weer een korte stop bij de sluisjes van Leidschendam. De aankomst bij ’t Geertje zal omstreeks 18:00 uur zijn.

Kaarten

Kaarten voor de Prinsjesdagvaart kosten 40 euro incl. koffie en hapjes, exclusief lunch. De kaarten zijn alleen via de website te verkrijgen, er zijn maar maximaal 25 plaatsen beschikbaar en de vaart gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-