Overhandiging buidelstoelen aan HagaZiekenhuis
Op 9 september, de Dag van de Geboorte, heeft Strong Babies twee buidelstoelen geschonken aan de kinderafdeling van HagaZiekenhuis Zoetermeer. Zieke en te vroeg geboren baby’s kunnen dankzij deze stoelen lekker dicht tegen hun ouders aanliggen en geknuffeld worden.

Baby Dio en zijn moeder maken als eerste gebruik van de buidelstoelIn ons land wordt 15% van de baby’s te vroeg en/of te licht geboren. Zij liggen vaak in de couveuse, blootgesteld aan licht-, geluid- en pijnprikkels en missen geruststellende prikkels zoals wiegen en vastgehouden worden. Net als HagaZiekenhuis Zoetermeer gunt Strong Babies deze baby’s de best mogelijke start. Daarom helpt Strong Babies het Zoetermeerse ziekenhuis aan buidelstoelen, zodat deze baby’s zoveel mogelijk vastgehouden kunnen worden door hun ouders en minder pijn en stress ervaren.


Lang gekoesterde wens in vervulling

“Wij zijn de donateurs van Strong Babies enorm dankbaar voor deze mooie schenking,” zegt Don Poldermans, manager Vrouw en Kind in het HagaZiekenhuis. “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De buidelstoelen zullen een belangrijke rol spelen in de zorg voor onze baby’s en hun ouders.”
Buidelen heeft bewezen voordelen voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare pasgeborenen, waaronder verbeterde ademhaling, betere temperatuurregulatie en een versterkte band tussen ouder en kind. Sanne Lacor, directeur Strong Babies: “Met deze buidelstoelen kunnen ouders langer met hun baby samen zijn. Buidelen vergroot niet alleen de overlevingskans, ook de kans op infecties wordt door de kangoeroemethode veel kleiner.”

-advertenties-

-goede doel-