EW wereldvlag 1 copyIn 2014 is Stichting Eigen Wij, eerst nog bekend als Stichting Groene Wij, gestart aan de Voorweg 112, de mooie witte boerderij die bij vele oud-Zoetermeerders nog bekend staat als de ‘bouwspeelplaats’. Het 10-jarig jubileum werd op zondag 15 september feestelijk gevierd.

Tegelijk werd het starten van een mooi, nieuw project: de Buren & Culturendag, gevierd. Hierbij waren zo’n 100 gasten aanwezig die een belangrijke plaats in het hart van de Stichting hebben. Deze gasten vertegenwoordigden tevens de (culturele) diversiteit die bij Eigen Wij zo bekend is aan een lange tafel waaraan de wereld samenkwam: de Eigen Wij-wereld. Er waren diverse nationaliteiten vertegenwoordigd: Afghanistan, Turkije, Indonesië, Italië, Ierland, Vietnam, Iran, Amerika, Columbia, Polen, Nederland, Syrië, enz.

Voor dit feest was het een droom van Anita van der Voort, de grondlegger en voorzitter van de Stichting, om met een enorme lange ‘wereldtafel’ op het terrein en alle gezellige toebehoren, een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. Tijdens het diner kon iedereen met elkaar in gesprek gaan en in contact komen. Tussendoor werd er met een muzikaal intermezzo de mogelijkheid gegeven te veranderen van plaats, zodat men weer met anderen in contact kon komen.

Buren & Culturendagen

Dankzij de financiering van o.a. Fonds 1818, worden er om de maand op zaterdag of zondag ‘Buren & Culturendagen’ georganiseerd. Daarvoor werd er een nieuwe vlag onthuld. Deze dagen zullen gevuld zijn met telkens een andere cultuur in de hoofdrol waar omheen diverse activiteiten worden georganiseerd.

De inhoud van de middag bestaat uit een presentatie over het land (met foto’s, video en verhalen), een minicursus taal leren en tot slot een maaltijd met elkaar nuttigen uit de desbetreffende keuken. Wellicht ontstaan er ook danslessen of bijvoorbeeld theerituelen, maar dat wordt te zijner tijd nog ingevuld.

Tot volgend jaar oktober zullen er 6 dagen worden ingepland, die onder andere bekend gemaakt worden op de Eigen Wij website, op Instagram, Facebook of LinkedIn. Aanmelden hoeft niet en spontaan langskomen kan ook; als de nieuwe, paarse vlag van de Buren & Culturendag hangt is iedereen welkom! De eerste zondag staat gepland op zondag 17 november. Tijden en meer informatie volgt op sociale media maar ook op de website www.eigenwij.nl. De evenementen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-