Verloot je Zooitje Prijsuitreiking Buitenbeest Zoetermeer Foto Patricia Munster 01554004367606 642f4b2e89 c90 kinderen uit de wijk Meerzicht zamelden in hun schoolvakantie in 6 weken tijd ruim 1732 kilogram zwerfafval in. Dit in het kader van ‘Verloot je zooitje’ dat als doel heeft de woonomgeving schoner te krijgen. Zij konden zo stickers verzamelen voor een spaarkaart en lootjes voor een prijzenloterij.

“Dit is een prestatie van formaat en prachtig voorbeeld voor de wijk”, aldus wethouder Véronique Frinking. “Mooi om te zien hoe kinderen, moeders, vrijwilligers en de Zoetermeerse ondernemers betrokken zijn bij de wijk. Goed voorbeeld doet immers goed volgen”. ‘Schoon is gewoon’ is een project van Stadsbeheer waar ‘verloot je zooitje’ een van de vele initiatieven van is.
Bewoners in Meerzicht ergeren zich enorm aan zwerfafval. Het belangrijkste doel is dan ook om een schonere leefomgeving te krijgen. Afvalinzameling rijdt dagelijks langs alle flats voor extra controles en acties. In Meerzicht zijn 102 bewoners actief als vrijwilliger aan het prikken. De kinderen kregen voor elke 100 gram zooi die ze inleverden een lootje en een sticker. Daarmee waren vele prijzen te winnen van een cadeaukaart tot een Playstation. De uitreiking vond plaats bij speeltuin Het Buitenbeest.

Foto boven: Patricia Munster
Overige foto's: Hans Heemskerk

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-