Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Blind vertrouwen.

blindenvoetbalWat een mooi initiatief. Het blindemannetje spelen in de vorm van voetballen, door raadsleden uit Zoetermeer met als tegenstander, ander visuele beperkte mensen. Een geweldige vorm tot het bevorderen van empathie voor mensen met een beperking. Voor sommige politici geen overbodige luxe hoewel de waarheid mij gebied te zeggen, ik weet niet of er deze middag raadsleden tussen zaten met dat gebrek. Er zijn echter wel degelijk partijen die gebrek aan empathie bij leden erg kunnen waarderen. Mochten die er toch tussen hebben gezeten, na afloop klonk zeker wel door dat ze meer begrip hadden gekregen. En voor deze vorm van beperking in ieder geval. En nu maar hopen dat ze ook niet langer blind zullen zijn voor hetgeen de maatschappij ze laat zien. Misschien ergens in de komende weken nog een wedstrijdje tegen een team met een gehoorbeperking. Er is vast een elftal te vormen uit raadsleden die nog steeds doof zijn. Met op voorhand dank aan het aanstaande initiatief van René. Want voor de helft is mijn blinde vertrouwen in de politiek terug. Nu nog effe de oren wassen.

Adri Smits

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/27539-ff-buurten-bij-het-azc

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-