Zoetopzaterdag herfstIn buurttuin Zoete Aarde wordt op 5 oktober de laatste minimarkt van dit seizoen gehouden en wel van 11.00 tot 15.00 uur. Dan zal de tuin weer bruisen van vrolijkheid, lekkernijen, gezelligheid, creativiteit en fijne muziek.

Dan zullen er heel wat mooie, eerlijke producten over de toonbanken van de vele kraampjes gaan. Ditmaal staat de markt in het teken van de herfst.

Vallende blaadjes

Voor de kinderen zijn er leuke herfstige knutsels en wie weet gaat Jolanda de kids wel met herfsttaferelen schminken, terwijl de voorleesmoeder ongetwijfeld ook mooie verhalen heeft over het najaar en de vallende blaadjes.

Kom een kijkje nemen

Er zullen weer heel wat kramen present zijn met de meest uiteenlopende en originele artikelen. De kikkertjes en schildpadjes van Zeraja zijn er ditmaal voor het laatst en gaan dan ook voor een habbekrats van de hand. De opbrengst is trouwens voor de buurttuin. Maar er is meer, veel meer. Kunst van ‘eigenwij’ bijvoorbeeld, of ‘tegels van Tess’, ‘knopie dopie’ en ‘creadecoparty’. Louise is ‘lekker sofisch’ en Femke staat achter haar kraam als ‘juffie huisvlijt’. En zo kunnen alle verkopers wel worden opgenoemd, maar het is leuker om gewoon een kijkje te komen nemen. Tien tegen één dat je slaagt voor een cadeautje als je op zoek bent. Wellicht bij Sylvia, Angela of Macy met hun eigen creaties.

Muzikale omlijsting

Zoals altijd zijn er poffertjes, maar ook baklava en macarons. De eigen honing van de buurttuin én de lekkere jams zijn ook te koop. En dat alles wordt omlijst door de rock-, blues- en popcovers van het duo ‘Road 2 Nowhere’, ofwel zangeres Olga en gitarist Jako. Swingen en zingen dus.

Een mooie video van de vorige minimarkt is te vinden op het YouTubekanaal van de Buurttuin. Buurttuin Zoete Aarde ligt aan de Broekwegzijde 195. Bij slecht weer gaat de markt niet door.

Foto: Nell van den Bosch

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-