Woensdag 2 oktober zijn de compleet vernieuwde afdelingen Techniek en Economie & Ondernemen op ONC Clauslaan officieel geopend. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om beide afdelingen volledig te moderniseren.

                                 


Adjunct-directeur Rik Zwart is trots op het resultaat: “Met innovatieve lesmethoden, moderne technologieën en een sterk praktijkgerichte aanpak, bereiden we onze leerlingen optimaal voor op de snel veranderende arbeidsmarkt van morgen. De vernieuwde afdelingen Techniek en Economie zijn een perfecte weerspiegeling van ons toekomstbestendig onderwijsconcept.”

                                 

Ruim en licht

De vernieuwde afdeling Economie beschikt over moderne kantoorruimtes, een balie, een magazijn en een eigen winkel. De Techniekafdeling is uitgerust met de nieuwste machines en aparte zones voor de profielen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie). Dankzij het gebruik van veel glas en licht hout voelen de ruimtes open en toegankelijk. De praktijk- en theorieruimtes zijn slim ingedeeld. "Echt fijn," zegt techniekleerling Jazzlyn Gibbs. "We kunnen geconcentreerd werken zonder dat de machines ons storen, en bij praktijk ligt alles handig bij elkaar."

 

Duurzaam en toekomstgericht


Bij de verbouwing van de afdelingen lag de focus niet alleen op modernisering, maar ook op duurzaamheid. Materialen zoals kozijnen zijn hergebruikt en apparatuur is zoveel mogelijk teruggeplaatst. De nieuwe ruimtes voldoen volledig aan de huidige eisen voor binnenklimaat, wat bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leeromgeving. Daarnaast zijn energiezuinige ledverlichting en een verbeterde mechanische afzuiging geïnstalleerd. Ook zijn de looproutes efficiënter ingedeeld, wat de doorstroom en samenwerking tussen leerlingen vergemakkelijkt.

Foto's: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-