panacheOp woensdag 16 oktober wordt het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) extra speciaal. De Stichting Concerten viert namelijk haar 20-jarig jubileum, en dat belooft een feestelijke gebeurtenis te worden.

Twintig jaar geleden, in januari 2004, startte Ronald de Jong de wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk, in samenwerking met de toenmalige Commissie Orgelconcerten van de Oude Kerk gemeente. Een spannend avontuur, dat al snel succesvol bleek.

Op 22 november 2004 werd de 'Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer' opgericht, die de organisatie van de concerten in de Oude Kerk ging verzorgen. Het stichtingsbestuur werd vanaf die tijd bijgestaan door Ronald de Jong als muzikaal adviseur. Het aantal bezoekers van de concerten is in de loop van de jaren flink toegenomen, zowel het publiek als de musici komen graag in de sfeervolle kerkzaal met zijn bijzondere akoestiek, die uniek is voor onze stad.

Feestelijk concert

Om dit twintigjarige jubileum te vieren, wordt op woensdag 16 oktober een speciaal feestelijk Lunchpauzeconcert georganiseerd, dat dubbel zo lang zal duren, namelijk 60 minuten.

Tijdens dit concert kunt u luisteren naar vijf gewaardeerde musici:zijlstra en Ijzerman

Hobo/Harp Duo: Anna Marieke Zijlstra (hobo & zang) en Annemieke IJzerman (harp).
Trio Panache: Sabine van Lier (viool), Elisabeth Schijns (cello),  Marte Gerritsma (vleugel).

Aansluitend aan het concert kunt u gezellig napraten bij een kopje koffie of thee in aanbouw De Herberg. Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-