20241011 49187Wethouder Véronique Frinking hees vrijdagochtend 11 oktober de regenboogvlag bij het Stadhuis-Forum, met op de achtergrond een échte regenboog in de lucht. Frinking: "Het is heel symbolisch dat juist op dit moment de regenboog te zien is, op Coming Out Day, wat in het teken staat van de regenboog."

Samen met vertegenwoordigers van COC Haaglanden, raads- en commissieleden, gro-up, ambtenaren en Zoetermeerders uit de LHBTIQ+ gemeenschap werd even stil gestaan bij het belang van Coming Out Day. Zoetermeer is een van de 56 regenboogsteden die zich actief inzetten voor de Lhbtqia+ gemeenschap. Wethouder Frinking: “Het hijsen van de regenboog vlag symboliseert nog eens dat iedereen in Zoetermeer zich thuis moet kunnen voelen en zichzelf mag én kan zijn. We moeten respectvol met en niet over elkaar spreken. Iederéén is gelijk en tegelijk óók anders.”

Niet alleen bij de gemeente is aandacht voor Coming Out Day, ook bij het politiebureau wordt de regenboogvlag gehesen. Coming Out Day is de dag om wereldwijd aandacht te hebben voor en solidariteit te tonen met mensen die openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Zaterdag 12 oktober kun je bij het Nationaal Videogame Museum naar Living Library, hier blader je niet door boeken, maar ontmoet je bijzondere mensen met bijzondere verhalen, die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt. Zo kun je meer leren over aseksualiteit of transgenders.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-