IMG 3084 copy copy copyElf leerlingen uit de vierde en vijfde klas van het Alfrink College namen vorige week deel aan de Model United Nations of Hamburg (MUNOH), een conferentie georganiseerd door Gymnasium Meiendorf. Dit evenement bood de leerlingen de kans om internationale diplomatie van dichtbij te ervaren.

Tijdens de conferentie verdiepten de leerlingen zich in de geopolitieke vraagstukken van hun toegewezen land. Van thema’s als duurzaamheid tot wereldvrede, de leerlingen kwamen goed voorbereid aan in Hamburg. Elk team vertegenwoordigde een land en moest het beleid daarvan verdedigen op basis van actuele, vaak complexe, mondiale kwesties. Dit vergde niet alleen een grondige voorbereiding, maar ook de nodige debatvaardigheden.

De Alfrink-leerlingen gingen per trein naar Hamburg, wat hen de kans gaf om niet alleen hun kennis te verbreden, maar ook internationale contacten te leggen met leeftijdsgenoten uit andere landen. Gedurende de conferentie werd er stevig gedebatteerd over actuele wereldproblemen, waarbij de leerlingen veel leerden over diplomatie, onderhandelen en het vinden van oplossingen voor globale uitdagingen.

Voorbereiding op het Eigen MUN in Zoetermeer

De deelname aan MUNOH in Hamburg fungeerde ook als een perfecte voorbereiding op de eigen Model United Nations-conferentie die het Alfrink College jaarlijks in februari organiseert. Deze conferentie trekt veel internationale leerlingen aan, waaronder ook deelnemers uit Hamburg. Het internationale karakter van de conferentie versterkt niet alleen de band tussen scholen, maar zorgt er ook voor dat de leerlingen meer inzicht krijgen in andere culturen en standpunten.

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-