rv ingang mandelabrugWethouder Van der Meer verwacht dat alle liften van de Mandelabrug komende vrijdag weer in bedrijf zullen zijn. De liften bij de roltrappen zijn op dit moment weer aan beide kanten van de brug te gebruiken, de nieuwe deur van de extra lift op het perron wordt donderdag geplaatst.


De liften, die afgelopen jaren vaker voor storing zorgden, blijven kwetsbaar. De gemeente gaat extra maatregelen nemen om de brug, een belangrijke verbinding in Zoetermeer, goed bereikbaar te houden. Van der Meer: “De liftsensoren zijn heel gevoelig, dat moet ook om te voorkomen dat iemand tussen de deuren bekneld raakt. Maar de sensoren gaan kapot als mensen op het moment dat de deuren al dicht gaan nog gauw hun fiets ertussen steken.”

Extra maatregelen

Er komt een speciaal lift-piket, zodat op elk moment, ook in het weekend, iemand storingen van de liften op de website kan zetten. Wethouder Van der Meer: “Kijk dus vóór je van huis weg gaat met scootmobiel of elektrische fiets of de liften in werking zijn, dan kun je nog kiezen voor een alternatieve route bij storing.”
Ook gaat de gemeente storingsgevoelige onderdelen van de lift, bijvoorbeeld de sensoren, op locatie in voorraad houden. De liftmonteur kan op die manier meteen de storing verhelpen en hoeft niet te wachten op bestelde onderdelen. Van der Meer: “Maar het gaat hierbij wel om de kleine onderdelen, we kunnen geen volledige liftdeuren in voorraad houden!”

Bij storing worden verkeersregelaars ingezet om mensen te helpen op de roltrap of met busjes naar de overkant te brengen.

Toekomstplannen Mandelabrug

De Mandelabrug is onderdeel van de vernieuwing van de Entree en het stationsgebied. Elke drie weken is er overleg over mogelijke scenario’s en plannen voor dit gebied, de wethouder hoopt over een half jaar de nieuwe plannen te kunnen presenteren. “In alle scenario’s houden we rekening met de mogelijkheid van een liftloze oversteek over de brug, bijvoorbeeld met een lange hellingbaan. Liften blijven er waarschijnlijk wel, maar dan is er in ieder geval een mogelijkheid om de brug te gebruiken zonder lift.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-