Eigenaar Breevast is van start gegaan met de bouwwerkzaamheden bij Terra Nova. Het lege betonnen karkas stond lange tijd braak, tot afschuw van omwonenden en de gemeente. Wethouder Iedema: “Ik ben blij dat de druk vanuit de gemeente nu resultaat oplevert en de bouw van start is gegaan.”

terra_nova_gestriptHet project aan de Boerhaavelaan in Driemanspolder stond geruime tijd stil omdat de verkoop van de te bouwen appartementen tegen viel. Ontwikkelaar Breevast is al sinds mei 2023 met verschillende partijen in gesprek, maar al in september vorig jaar bleek dat het aantal potentiële kopers beperkt zou zijn.

De startdatum van de bouw in oktober dit jaar was een belangrijke deadline voor Terra Nova. Voor dit project verleende het Rijk een Start Bouw Impuls subsidie van € 4,9 miljoen, met als voorwaarde dat uiterlijk in oktober 2024 wordt gestart met de bouw. Zou de bouw later starten, dan bestaat de mogelijkheid dat de subsidie moet worden terugbetaald.

Inmiddels zijn de hekken weg gehaald en bouwketen geplaatst, zodat de werkzaamheden van start kunnen. Het project zal rond de 300 woningen tellen, vooral twee- en driekamer huur- en mogelijk koopappartementen.

Op 6 november tussen 17.00 en 19.00 uur is er in Club Entree een inloopbijeenkomst met informatie over de bouw. Meld je aan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-