20180719 131038

Wethouder Margreet van Driel (links) en kunstenares Anneliek Holland (3e van links) bij het kunstwerk in winkelcentrum Leidsewallen

 

De twee winkelcentra in de wijk Seghwaert zien er weer aantrekkelijker uit: fleurig, kunstzinnig en verbonden door het Groene Lint. Seghwaert heeft de uitdaging opgepakt om samen met de buurt te zorgen voor een groene en plezierige wijk.

Het Groene Lint werd donderdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Margreet van Driel en alle samenwerkende organisaties in de wijk. Margreet van Driel: “Als college willen we dichter bij de bewoners staan. Dit initiatief komt helemaal uit de wijk zelf, prachtig! Dichterbij kunnen we niet komen!”

20180719 131034  20180719 131040 
  Wethouder van Driel spuit een deel van het lint op straat

Bert Dekkers, een actieve bewoner in Seghwaert, lichtte toe hoe het initiatief is ontstaan: “We zijn gestart met de Hof van Seghwaert, een prachtig groen begin! Van daaruit is het plan ontstaan om te zorgen voor vergroening in de wijk. Met de inzet van heel veel vrijwilligers is nu het Groene Lint tot stand gekomen, dat beide winkelcentra in de wijk verbindt!”

Kunstenares Anneliek Holland gaf beide winkelcentra, Leidsewallen en winkelcentrum Seghwaert, een eigentijdse update, geïnspireerd op de natuur. In beide winkelcentra zijn bijzondere muurkunstwerken te bewonderen en wordt de ingang gemarkeerd door een kunstwerk met een groot groen blad. Een lint van kleine blaadjes verbindt de beide winkelcentra.

Het Groene Lint door Seghwaert verbindt alle (vrijwilligers)organisaties in de wijk Seghwaert die activiteiten ontplooien in het programma ‘De Uitdaging voor Seghwaert: verbonden in het groen’ (2016-2021). Dit is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking in de wijk van maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties, winkeliers, gemeentelijke wijkpost/wijkregisseur, wijkbewoners en Terra Arts.

20180719 131042  20180719 131043 
Winkelcentrum Leidsewallen Winkelcentrum Seghwaert

-advertenties-

-goede doel-