Een 91-jarige bewoner van het verzorgingshuis Welthuis Buytenhaghe exposeert unieke schilderijen uit zijn persoonlijke collectie. De familie heeft op verzoek van het tehuis 20 schilderijen beschikbaar gesteld voor de expositie.

IMG 0066

In verband met het 40-jarig jubileum van het verzorgingshuis Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer is een schilderijen expositie ingericht van een 91-jarige bewoner, de heer J.J. Heinrichs. Deze volgde in het verleden lessen van van der Velde en ontwikkelde daarbij een verfijnde techniek. Hij specialiseerde zich op het schilderen van historische stads-en zeegezichten onder prachtige luchten.

J.J. Heinrichs is erg gehecht aan zijn werk en schildert altijd voor zich zelf. Tot op de dag van vandaag toe heeft hij zijn totale collectie binnen de familie gehouden. Ten behoeve van het jubileum heeft de familie op verzoek van het tehuis 20 schilderijen ter beschikking gesteld en dat maakt deze expositie daarmee heel bijzonder. Stuk voor stuk betreffen het prachtige historische taferelen, die tot op de kleinste details zijn uitgewerkt.

De expositie duurt tot 1 januari 2019 en is dagelijks te bewonderen van 10 tot 16 uur op de begane grond van het tehuis.

-advertenties-

-goede doel-