pa wc croesinckpleinBurgemeester Aptroot heeft vier jongeren die overlast veroorzaakten bij een interview met raadslid Hilbrand Nawijn op het Croesinckplein een gebiedsverbod opgelegd. De jongeren mogen zich gedurende drie maanden niet in de buurt van het winkelcentrum begeven.

De jongens die in Palenstein wonen hebben looproutes gekregen waarlangs zij naar huis mogen gaan, maar worden opgepakt als in de buurt van het winkelcentrum verblijven. De jongeren belaagden gisteren raadslid Nawijn bij een interview en verweten hem ‘geen respect’ te hebben en ‘zich nooit in de buurt te vertonen’.

Burgemeester Aptroot noemde het gedrag van de jongeren: “Absoluut onaanvaardbaar. Dit kunnen we niet tolereren en daarom nemen we direct maatregelen”. Hij heeft wel begrip voor de emoties van de groep jongeren die pas kort geleden een vriend verloren. “Tijdens de stille tocht die voor deze overleden jongen werd georganiseerd heeft iedereen zich keurig gedragen. Eigenlijk gaat het in de wijk Palenstein de laatste tijd juist heel goed. Het laatste incident gebeurde alweer bijna een jaar geleden, het is heel rustig in de wijk nu.”

Ook de politie agenten die nog een rondje langs de winkeliers zijn gegaan merkten niets van toenemend geweld of overlast in de wijk. “Er zijn geen meldingen van toenemende overlast, drugs, of wapens”, meldt perswoordvoering, “Het gaat juist goed in Palenstein”.

 

LHN wil meer politie in Palenstein

Hilbrand Nawijn van de LHN maakt zich zorgen over de veiligheid in Palenstein omdat hij van bewoners die anoniem wilden blijven, signalen kreeg dat er toenemende overlast rond het Winkelcentrum Croesinckplein zou zijn. Bij een interview door WNL werd hij belaagd door een aantal jongeren.

Nawijn: “Ik wil dat er wat gedaan wordt aan de hangjongeren in Palenstein en het bezit van wapens en drugs op scholen in heel Zoetermeer. De politie moet steviger optreden”.

-advertenties-

-goede doel-