IMG 0035IMG 0024 copyWethouder Jakobien Groeneveld heeft zaterdag 3 november in de Hof van Seghwaert de aftrap verricht voor een bijzonder woningbouwproject in Seghwaert. In voormalige perenboomgaard begint binnenkort de bouw van bio-diverse woningen: egelhuisjes, vleermuispalen, vogelhuisjes en insectenwoningen.

Wethouder Groeneveld stortte het eerste zand voor een bijenheuvel waar tientallen grondbijen een onderkomen zullen gaan vinden. De wethouder werd bij deze niet alledaagse wethoudersklus terzijde gestaan door werknemers van het bedrijf HABO, dat als sponsor van de boomgaard hielp bij de werkzaamheden. Het zand van de bijenheuvel is van een speciale samenstelling met veel leem waarin solitaire grondbijen nestjes kunnen bouwen. Deze niet stekende bijen zijn zeer belangrijk voor bestuiving van diverse soorten planten.
De werkzaamheden zijn onderdeel van een project om de biodiversiteit in Seghwaert te ondersteunen. De Hof van Seghwaert krijgt hiervoor subsidie van de Provincie Zuid-Holland. De aanleg van de bijenheuvel moet gezien worden als een eerste stap. De Stichting Hof van Seghwaert is van plan om ook buiten de grenzen van de boomgaard bijenwoningen te realiseren door een zogenaamd bijenlint door de wijk aan te leggen. Hierbij worden in het openbaar groen
bij-vriendelijke planten en bijenhotels geplaatst. Belangstellenden die willen meedenken en/of meewerken kunnen zich melden bij de Hof van Seghwaert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-