voedselbank-actieDe Voedselbank Zoetermeer krijgt per eind februari 2019 terecht in een nieuwe opslagruimte aan de Van Aalstlaan 24 (oude Monuta gebouw). De loods die zij nu gebruiken aan de Goudstraat wordt afgebroken omdat het gebouw in slechte staat verkeert.

Vanuit de centrale opslagloods worden de voedselpakketten verdeeld naar de 6 uitdeelpunten in de stad. De Voedselbank was al enkele maanden op zoek naar een nieuwe locatie, nadat zij in oktober vorig jaar hoorden dat de huidige locatie zou gaan verdwijnen. Het was nog even onzeker of de verhuizing door zou kunnen gaan omdat de toegang niet groot genoeg is om er met de karren en pallets langs te kunnen. De gemeente haalt nu een muurtje weg, zodat de toegang ruimer wordt. Ruud Mons, Voedselbank: "We zijn voorlopig heel tevreden met deze nieuwe locatie! We krijgen op 22 februari de sleutel en de week erna hopen we te verhuizen".

De Voedselbank blijft wel op zoek naar een nieuwe, vaste locatie. Het pand aan de Van Aalstlaan is tijdelijk, voor maximaal 2 jaar. Ook zouden ze meer opslagruimte willen hebben voor lang houdbare goederen, zodat deze langer en beter opgeslagen kunnen worden. De opslagruimte aan de Van Aalstlaan is ongeveer 100 m2, dit is kleiner dan de loods aan de Goudstraat.

Het Fotografica Museum, dat nu ook in het pand aan de Van Aalstlaan zit, verhuist binnen het pand naar een andere ruimte om de Voedselbank meer plaats te geven.

-advertenties-

-goede doel-