20190107 3890

Stagejuffen Samantha en Robine bij de kasteelpoort

Na de kerstvakantie begint voor de kleuters op basisschool Meester Verwers in Seghwaert een wel heel spannende week: hun klas is omgetoverd in een kasteel! Stagejuffen Robine en Samantha zijn hard bezig geweest om hun kasteelproject vorm te geven.

In de klas van juf Samantha duiken de kinderen in de wereld van sprookjeskastelen. De hele week staat in het thema van sprookjes, met verhalen, sprookjesmemory en speciale sprookjesknutselopdrachten. In de klas van juf Robine werden alle kinderen verwelkomd door een heuse kasteelvrouwe, die alle prinsessen en ridders uitnodigde in haar kasteel. Ook hier staat de week vol met activiteiten in het kasteelthema, zoals een riddertoernooi, middeleeuws koken en knutselen en kasteelverhalen.

20190107 3893  20190107 3895 

Het kasteelproject is een opdracht van de Pabo, waar de stagejuffen nog studeren. De hele week mogen zij hun klas meenemen in het thema, waarvoor ze ook allerlei dingen zelf bedacht en ontworpen hebben. Robine: "Ik heb bijvoorbeeld verkleedkleren gemaakt, zoals een prinsessenjurk, voor in de huishoek. Dan kunnen de kinderen zich echt een prinses of ridder voelen tijdens een rollenspel!". Ook werden er paarden en zwaarden geknutseld voor het riddertoernooi. De kasteelweek wordt vrijdag afgesloten met een Kasteelfeest, waar alle prinsessen en ridders voor worden uitgenodigd.

20190107 3902  20190107 3904 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-