Anouska HendriksAnouska Hendriks, medewerkster van De Zoetelaar in de Dorpsstraat, heeft tijdens de Horecava 2019 – vakbeurs voor de horeca - meegedaan met de wedstrijd ‘Lekker Anders’. Zij won met haar broodje ‘Varkentje eet appel’ de eerste prijs.

Deze wedstrijd is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die in de horeca werken. De opdracht van de wedstrijd is het direct live bereiden en serveren van 5 identieke lunchgerechten. De jury beoordeelt de gerechten op de voedingswaarde en het aantal calorieën.

De vakjury prees haar gerecht vanwege de smaakexplosie, ondanks dat het gerecht maar 5 ingrediënten bevat. ‘Varkentje eet appel’ is een gegrild rozijnenbrood met gerookte varkensrib-eye, reepjes Granny Smith, in port gemarineerde vijgjes en balsamicostroop. Alle ingrediënten hiervoor komen van ondernemers uit de Dorpsstraat. De jury benoemde specifiek haar zelfstandigheid en vakbekwaamheid, die tot uiting kwamen in dit winnende broodje, met de woorden “Gepaste begeleiding, een mooi een-tweetje waarin de begeleider duidelijk op de achtergrond staat”.

Foto: Facebook De Zoetelaar

-advertenties-

-goede doel-