In het kader van 'Spelend Leren' bezoeken 4 kleutergroepen 1/2 van De Paulusschool in het Dorp de kinderschoenenwinkel Fidgety Fit van eigenaresse Akkja Kruijdenberg. Spel is de basis van het leren voor peuters en kleuters. Door middel van actieve opdrachten en zelf dingen maken worden de kleuters op De Paulusschool gestimuleerd in hun leren.

Soorten schoenen copy

Juffrouw Gwenny van groep 1/2 vertelt dat zij al een aantal projecten hebben afgerond; de kleuters hebben inmiddels al een speelgoedwinkel en een fietsenwinkel nagemaakt in de klas. En ook hebben de leerlingen daarvoor een kijkje mogen nemen bij een speelgoedwinkel en een fietsenwinkel. In de klas zijn de kinderen al bezig met het maken van hun versie van de schoenenwinkel. Er staan al verschillende schoenen. Jongens- en meisjesschoenen en mannen- en vrouwenschoenen. Gesorteerd net als in een echte schoenenwinkel! Ze hebben een schoenlepel. Er is een kassa met geld dat ze zelf gemaakt hebben. En er is ook een pinapparaat. Het plan is om nog een pinpas te maken en een bonnetjesautomaat zodat klanten een nummertje kunnen pakken als het druk is.

Bezoek aan de schoenenwinkel

Deze en volgende week bezoeken de kleuters de schoenenwinkel van Akkja Kruijdenberg in de Dorpsstraat. Akkja geeft daar uitleg over waarom goede schoenen voor kinderen belangrijk zijn. Er is een schoen voor elke gelegenheid: sportschoen om te sporten, ballerina en sandaal om buiten mee te lopen, slipper voor in de vakantie op het strand of bij het zwembad, waterschoen voor in het water en een kaplaars om lekker mee in de regen te lopen.


Akkja vertelt de kinderen dat het belangrijk is om je voeten goed te meten. Het is heel belangrijk om te weten hoe groot je voeten zijn en hoe hoog je wreef is. Je wilt geen te kleine schoenen kopen. En bij veel mensen zijn de voeten ook niet even groot.
De kinderen kregen wat vragen over de winkel. Waarom staat er overal maar 1 schoen in het rek? Waar dient een schoenlepel voor? Wat betekenen de stickers op de schoenendoos?

De kinderen werden ook voorgelezen uit het boekje Nieuwe Schoenen waarin Beertje met zijn vader nieuwe schoenen gaat kopen. Als laatste activiteit mochten de kinderen een kijkje nemen in het magazijn achter de winkel waar de voorraad schoenendozen staat, gesorteerd op maat en soort schoen.

Ze hadden veel nieuwe ideeën voor hoe ze hun eigen schoenenwinkel verder in kunnen richten.

 Voeten meten  Voorlezen

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-