anouska met broodje 1024x701Een aantal weken geleden won Anouska Hendriks, medewerkster bij De Zoetelaar, bij de Horecava met haar ‘Beste broodje van Nederland’. Zij won met haar creatie ‘Varkentje eet appel’ in de categorie ‘Lekker Anders’. Waar haalde zij de inspiratie vandaan voor dit unieke broodje?

Hoe was het om op een podium te staan en live voor een jury jouw gerecht 5x klaar te maken? Hoe voelde je je toen je hoorde dat je gewonnen had?
Anouska: “Dat was best wel eng eigenlijk. Ik had van te voren ook niet gegeten, van de spanning. Maar ik deed gewoon alsof ik alleen was en toen ging ik knallen en mijn broodjes maken.
Ik had niet echt door dat ik gewonnen had en toen ging iedereen ineens juichen. Ik was echt super blij, maar gun het een ander ook hoor. Ik maakte nog wel een grapje over de beker, daar zitten gaten in. Dus ik zei tegen mijn begeleider dat we er niet uit konden drinken!”

Hoe kwam je op het idee om mee te doen met deze wedstrijd?
“Ik ben door de begeleiders van de Zoetelaar gevraagd om mee te doen aan deze wedstrijd. Ik vond het spannend maar wilde toch mee doen. Het is een overwinning van mijn onzekerheid.”

Hoe ben je op het idee voor dit broodje gekomen? Ik doe het je niet na met al die mooie ingrediënten en bereidingswijzen!
“Met hulp van de begeleiding hebben we het in overleg met elkaar bedacht.”

anousEn hebben jullie er bewust voor gekozen om ingrediënten te gebruiken van winkeliers in de Dorpsstraat?
“Ja, dat vonden we het allerleukste. Ik vond het wel wat hebben om alle producten uit de Dorpsstraat te gebruiken. Ik ken ze natuurlijk ook allemaal, dus het is ook vertrouwd.”

Is het je plan om verder te gaan in dit mooie vak? En zo ja: wat zou je precies willen doen?
“Jazeker, ik ga een opleiding doen. De koksopleiding… en misschien later wel een eigen restaurant runnen…”

Werk je al lang bij de Zoetelaar? En hoe bevalt het je hier?
“Ik heb eerst 1,5 jaar stage gelopen en nu 6 maanden in vaste dienst.
Ik kan het heel goed vinden met de begeleiders en de collega’s…tot nu toe bevalt het me erg goed.”



Lunchcafé De Zoetelaar is opgezet vanuit Stichting Ipse De Bruggen en er werken mensen met een verstandelijke beperking. Op de menukaart staat nu het ‘Beste broodje van Nederland’.

Foto’s: De Zoetelaar
Tekst: Marije Ronteltap

-advertenties-

-goede doel-