vr reality bij Jump XLJump XL, het actieve trampolinepark in de Leijens, zit niet stil! Deze week start ‘VR Zone’, waar je kunt gamen in een virtual reality omgeving die je spel wel érg dichtbij brengt. Op Valentijnsdag, 14 februari, wordt de virtuele wereld geopend.


Volgens Suzanne Rensen van Jump XL wordt de VR Zone een compleet nieuwe beleving: “Je staat gewoon echt midden in het spel, waarvan je zelf de controller bent! Naast natuurlijk de VR bril zijn er ook omgevingseffecte toegevoegd, zoals wind, warmte, vibratie en de realistische weergave van de wereld. De ervaring is onvergetelijk!”
Deelnemers krijgen een speciaal haptic vest aan, dat hun bewegingen registreert en waarmee de deelnemer in het spel kan bewegen. “Realiteit is moeilijk te onderscheiden van virtuele realiteit, als je eenmaal helemaal in het spel zit!”, waarschuwt Suzanne. Er kunnen 4 deelnemers tegelijkertijd instappen in het spel. Voorlopig is er één thema: Mission Z, voor 12 jaar en ouder). Het spel is een first person shooter, met diverse zombies die onschadelijk gemaakt moeten worden.
Andere thema’s zijn in voorbereiding, zoals een virtual reality escaperoom, evenals een spel voor alle leeftijden.

-advertenties-

-goede doel-