Foto verkeerslesDe fietslessen zijn weer begonnen op basisschool IKC Het Plankier. De basisschool in de wijk De Leyens is afgelopen week begonnen met een serie van drie fietslessen op het speelplein. Zo leren de kinderen al jong om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Naast de theorielessen verkeer die gedurende het gehele schooljaar gegeven worden kunnen de leerlingen nu hun kennis gebruiken tijdens de praktijklessen. De leerlingen van groep 3 en groep 4 krijgen drie fietslessen waarin elke keer verschillende vaardigheden aan bod komen. De eerste fietsles bestond onder andere uit het reageren op een verkeerslicht en stopbord, het tillen van de fiets over een obstakel en het op de juiste manier remmen. In de komende twee fietslessen zullen zaken zoals je hand uitsteken, over de schouder kijken en veilig oversteken centraal staan.

Naast de leuke verkeerslessen heeft het IKC Het Plankier natuurlijk nog veel meer te bieden. Bent u op zoek naar een fijne basisschool dan bent u van harte welkom op de peuterochtend op 13 maart 2019 van 09:00 uur – 10:30 uur.

 

-advertenties-

-goede doel-