oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 

Speelboerderij Het Buitenbeest

Je kunt wintervogelvoer (vetbollen maken en pindasnoeren rijgen) maken op  zondag 24 februari van 14.00-16.00 uur. Deze activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Op maandag 25, dinsdag 26 en donderdag 28 februari kun je de boer een dagje helpen. Kinderen mogen dan meehelpen met het voeren van de dieren, ze maken hokken schoon en kunnen spelen en knutselen. Tussen de middag krijgen ze een lunch op de boerderij. Het Dagje Boerderij kost € 12,50 (Zoetermeerpas gratis) en opgeven kan via tel nr 079 352 0624.

 

Voedertijd op Stadsboerderij De Weidemolen

Bij De Weidemolen zijn kinderen in de vakantie welkom bij ´Voedertijd´. Je kan meehelpen met de dieren voeren en terugbrengen naar de stal. In het weekend kan je de dieren ook naar buiten brengen en helpen met het schoonmaken van de hokken en het weiland. Inschrijven is niet nodig, de kinderen kunnen zich melden bij de dierenverzorger.

Op woensdag 27 februari en vrijdag 1 maart start de voedertijd om 15.30 uur, op zaterdag en zondag 2 en 3 maart start de activiteit om 10 uur.

 

Knutselen bij De Weidemolen en De Balijhoeve

Woensdag 27 februari is knutseldag bij De Weidemolen en De Balijhoeve. De activiteit is gratis voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Op De Balijhoeve kun je knutselen tussen 13 en 16 uur, op De Weidemolen zij de kinderen welkom van 10 tot 16 uur.

-advertenties-

-goede doel-