dp Museum bij nachtDe potentiële koper van het pand van het voormalig Stadsmuseum heeft zich teruggetrokken en ziet af van de koop. Deze zomer werd het pand aan de Dorpstraat 7, ’t Oude Huis, verkoopbaar gesteld door de gemeente Zoetermeer.


Het pand staat leeg na de verhuizing van het Stadsmuseum, dat in april 2019 zal openen in het Stadshart. In eerste instantie is geprobeerd om het pand met een horecabestemming te verkopen, daar bleek geen belangstelling voor. Vervolgens is het pand zonder beperkende voorwaarden op de markt gezet, wat een potentiële koper opleverde.
Maandagochtend 18 februari is het college geïnformeerd door de verkopend makelaar dat de koop niet doorgaat. De potentiële koper had een financiële inschatting gemaakt van de aankoop en verbouwing van het pand. Naar aanleiding van nader bouwkundig onderzoek blijkt deze inschatting niet te voldoen en wenst de koper niet door te gaan met de aankoop.

 

Raadsvergadering

Het college wil de bestemming van het pand nu wijzigen naar ‘Centrum 3’met een woonfunctie, een horecafunctie en een maatschappelijke functie (uitsluitend sociaal/cultureel) om zo ook alternatieve plannen mogelijk te maken.
In de raadsvergadering van maandag 18 februari wordt weer gesproken over de toekomst van ’t Oude Huis. De PvdA zal dan ook een petitie overhandigen met handtekeningen die zijn verzameld om ’t Oude Huis voor Zoetermeer te behouden. PvdA-fractievoorzitter Margot Kraneveldt. “Laat ‘t Oude Huis een levendig onderdeel blijven van de Dorpsstraat. Je kunt er diverse activiteiten organiseren en er zijn mooie initiatieven die zitten te springen om een permanente ruimte. Ook is er een ondernemer met plannen voor een B&B en een kleinschalige vergaderlocatie, dat kan natuurlijk ook”.

 

Lees ook: PvdA-petitie-t-behouden-huis

-advertenties-

-goede doel-