demonstratie doormanlaanIMG 1729In aanwezigheid van burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Marc Rosier vond vrijdagochtend om 08:30 uur, op het inmiddels beruchte kruispunt van de Eerste Stationsstraat/Karel Doormanlaan, een demonstratie plaats. Aanleiding waren de recente ongelukken op het kruispunt.

Schoolkinderen, hun ouders en grootouders, buurtbewoners en de Zoetermeerse politiek, waren hierbij aanwezig. Tijdens de demonstratie werden leuzen geroepen als: "We zijn het zat!!!" en "Zorg voor een veilige fietsomgeving voor onze kinderen!"

Na de recente ernstige ongelukken waarbij fietsers werden door vrachtwagens heeft de gemeente al maatregelen genomen. Het kruispunt werd korte tijd afgesloten voor fietsers en sinds begin deze week wordt het verkeer dag en nacht door verkeersregelaars in goede banen geleid. Op korte termijn komen er gescheiden stoplichten op het kruispunt, die de situatie veiliger moeten maken. Ook krijgt de omleidingsroute, die ervoor moet zorgen dat het vrachtverkeer van en naar Nutricia uit de Stationsstraat wordt geweerd, nu hoge prioriteit. 

 

Foto's: Gerhard ten Hoopen

-advertenties-

-goede doel-