IMG 5990Nederland Zoemt heeft Zoetermeer uitgeroepen tot de meest van 2018. De stad won 50 m2 aan biologische bloembollen en een bijenhotel. De bloembollen zijn in het najaar al geplant, het bijenhotel werd zaterdag 16 maart in Park Palenstein onthuld door wethouder Jakobien Groeneveld.


Park Palenstein ligt centraal in de stad en vormt een onderdeel van de bijenidylle in de wijk Palenstein. Een geschikte plek voor het bijenhotel en de inmiddels geplante bloembollen.

IMG 5984  IMG 6004 

De bijvriendelijkste gemeente van Nederland 2018

Zoetermeer heeft deze prijs gewonnen omdat het groen in de stad bijvriendelijk wordt beheerd, onder meer door minder te maaien. De gemeente heeft de afgelopen vijf jaar meer dan 3200 bijvriendelijke bomen aangeplant. En een groot deel van de vaste planten en heesters in de stad zijn bijvriendelijk. Hierdoor is gedurende het hele jaar een groot aanbod van nectar en stuifmeel beschikbaar voor de bijen. Daarnaast doet de gemeente veel richting bewoners, er worden lezingen georganiseerd en adoptiegroen uitgegeven om de stad nog groener te maken. Ook konden inwoners veel te weten komen over bijen via de maandelijkse informatiepagina in de krant.

 

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. De organisaties willen het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland structureel vergroten. Het gaat namelijk niet goed met de wilde bij, de helft van alle 358 soorten is bedreigd. Van het groente en fruit dat wij eten is 80% afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/5163205

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-