opening Urban sportveldVrijdag 12 april, de dag van de Koningsspelen, wordt het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder geopend. Leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan verzorgen - samen met leerlingen van verschillende basisscholen - de officiële openingsshow.


De leerlingen van leerjaar 2 en 3 van het ONC hebben meegedacht over de herinrichting van het park. Samen met basisscholen, buurtbewoners en de gemeente hebben zij een park ontworpen met ruimte voor recreatie, sport en spel, groen en biodiversiteit. Ook tijdens de opening van het park is er een grote rol voor de ONC’ers weggelegd. Ze zijn te zien in de openingsshow, verzorgen de verkoop van koffie, thee en cupcakes op het buitenterras, begeleiden de basisschoolleerlingen bij de Koningsspelen en assisteren bij de verschillende workshops en clinics in het middagprogramma.

 

Veel geleerd

Wilma de Jong, docent ONC en organisator: “Onze leerlingen leren veel van dit project. Ze hebben ideeën aangedragen voor het park, alle spelletjes bedacht voor de kinderen, ze zorgen ervoor dat alles klaarstaat op de grote dag en helpen bij de activiteiten. Zo zijn ze op een leuke manier bezig met organiseren, plannen en samenwerken. Allemaal competenties die ze in hun opleiding en verdere leven nodig hebben.”


Bewegen en ontmoeten

Met het motto ‘Buiten is plek voor iedereen’ nodigt het vernieuwde park jong en oud uit tot bewegen en ontmoeten. Op 22 maart mochten de ONC’ers alvast het Urban sportveld openen, een idee van de leerlingen. Naast het sportveld is er een wandel- en trimparcours gerealiseerd. Er zijn fitnesstoestellen, er is een natuurspeeltuin, een jeu-de-boule-baan en een honden uitlaatveld. En natuurlijk zijn er de nodige zitplekken.
De leerlingen hebben de afgelopen weken hard geoefend voor de openingsshow op 12 april. Het belooft een spektakel te worden met zang, dans, acrobatische sprongen en balkunsten. Iedereen kan komen kijken en ’s middags gratis deelnemen aan de verschillende workshops en clinics.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-