file3 1Groep 8 van Kindcentrum de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert kreeg onlangs heel interessant bezoek. Op initiatief van een ouder van de Spelevaert, die bij Deloitte Belastingadviseurs werkt, konden de kinderen kennis maken met robotica en de technologie daar achter.

file2 1  file4 copy 


Nikie van Duurling leerde samen met een paar meegebrachte collega’s de kinderen een heleboel techniek aan. De kinderen vonden het heel leuk om de meegebrachte Lego-robots met telefoons en tablets te besturen. Ze konden bewegen op muziek , zich verplaatsen en nog veel meer. Nikie: “In samenwerking met onze Impact Foundation hebben wij een programma ontwikkeld voor scholen om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met technologie. Deels omdat wij merken dat onze huidige work force behoefte heeft aan deze verdiepingsslag, maar vooral ook omdat er in de toekomst wordt verwacht van mensen om optimaal gebruik te kunnen maken van de technologie die er dan bestaat. In dat kader hebben wij de sessie Building Bots with Kids opgezet.”
De kinderen hebben heel veel van robots programmeren geleerd. Ze vonden het allemaal onwijs interessant en leuk om te doen deze ochtend.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-