20190621 9811Het schoolkoor van basisschool De Touwladder in Seghwaert gaf op 21 juni een optreden. Alle klassen van de school konden samen met hun ouders deze dag kijken en luisteren naar dit optreden. Het koor bestaat uit 30 kinderen, zowel jongens als meisjes.

20190621 9830Ook de andere klassen lieten zien wat ze op de muziekles geleerd hebben aan alle ouders, grootouders en belangstellenden in de aula van de school.
Het koor krijgt les van Dicle Kutlubay, via Hallo Muziek. Hallo Muziek wil muziek in het basisonderwijs stimuleren en geeft daarom muzieklessen aan basisschoolleerlingen. Juf Dicle heeft heel veel lessen gegeven om de kinderen op het optreden voor te bereiden. Ze repeteerden in de gymzaal, daar begonnen ze elke week met stemopwarming en oefeningen om te leren zingen. Bij het koor leren ze ook heel stevig staan, dat helpt om goed te kunnen zingen.

Alle leden van de jeugdpers Bredeschool van de Touwladder hebben de juf wat vragen gesteld.

 

Waarom wilde je een muziek school beginnen?
Ik ben eerst begonnen met privélessen dat vond ik leuk. Daarna ben ik begonnen met de muzieklessen op school. Dat ging zo goed dat ik daarna een koor op school ging starten.

 

Hoe goed doen we het?
Jullie deden het zo goed met zangles dat ik een koor begonnen ben op school.

 

20190621 9829Wat betekent muziek voor jou?
Het is heel cliché, maar het betekent alles voor me. Voor mij is het echt een manier om je te uiten. Het is een manier om dingen te verwerken. Want vroeger was ik heel verlegen. Dus voor mij was de muziekles echt een moment dat ik gezien werd.

 

Hoelang zing je al ?
Mijn vader was zanger dus daardoor kwam ik al heel vroeg met muziek in aanraking .Ik was ongeveer 4 jaar toen ik begon te zingen.

 

Hoe zoek je de liedjes uit?
Dat hangt af van de groep en van hoe ik me op dat moment voel. Dus als ik mij niet lekker voel dan neem ik een rustig nummer.

 

Waarom wilde je muziekjuf worden?
Ik wou kinderen leren zingen en hen erachter te laten komen wat voor talenten zij hebben.


Heb je er zelf voor gekozen het koor er nog naast te doen?
Ja, daar heb ik zelf voor gekozen. Aan de hand van de muzieklessen, daar zag ik zoveel talent. Daar moeten we iets mee doen dacht ik! Gelukkig was daar genoeg ruimte voor vanuit ‘Hallomuziek’. Daar ben ik heel blij mee.

 

Tekst en foto's door: Kinderen Jeugdpers De Touwladder: Jorja, Nore, Tessa, Kaya, Risha, Amy, Lyanne en Youssra. 

 

ozio_gallery_nano

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-