20190705 10160

De 14-jarige Benjamin Mak heeft de afstand van Broeksterwoude in Friesland naar Zoetermeer op de fiets afgelegd. De sportieve jongen verhuisde naar onze stad en zamelde met zijn speciale fietstocht geld in voor vluchtelingen die gedwongen moeten verhuizen.

Twee dagen geleden stapte Benjamin in Friesland op de fiets voor zijn monstertocht naar het Westen. Benjamin: "Het begon als een grapje, maar toen dacht ik 'waarom ook niet?' en begon het steeds serieuzer te worden!". Benjamin is al een aantal jaar vertrouwd met de racefiets en maakte geregeld tochtjes door Friesland, maar voor deze lange tocht werd er serieus geoefend. "Veel kleine trainingstochten, de langste was 70 km. Niet zo lang als de afstand die ik nu gefietst heb, maar toch een goede voorbereiding!"

20190705 10148  20190705 10167 

De eerste dag fietsten er twee ervaren fietsers mee, de tweede dag werd Benjamin vergezeld door zijn broer Joël. Benjamin: "De eerste dag had ik wel even een flinke dip, ik moest een heel eind omfietsen omdat er een pont kapot was en niet vaarde. Dat was wel even zwaar! Maar het tweede stuk, van Almere naar Zoetermeer ging eigenlijk best heel goed! Het leukste was toen ik door de bossen reed en opeens een vos zag!" In totaal heeft Benjamin ongeveer 17 uur op de fiets gezeten, verdeeld over twee dagen.

Benjamin werd in Zoetermeer warm onthaald, bij de kerk De Lichtzijde in De Leyens hadden veel mensen zich verzameld met spandoeken, toeters en slingers om hem in te halen. Benjamins vader, Arrie Mak, zal vanaf zondag 7 juli de nieuwe predikant zijn van De Lichtzijde, er waren dan ook veel mensen vanuit de kerk om hem te verwelkomen. Ook van het ONC Parkdreef, waar Benjamin volgend schooljaar naar toe gaat, was er een filmploeg die filmde voor het ONC journaal.

20190705 10168  20190705 10171 

Benjamin heeft al €4578,- opgehaald voor stichting ZOA. Deze stichting helpt vluchtelingen met het opbouwen van een nieuw bestaan, zoals in Ethiopië. Maar dit is nog maar de tussenstand, er worden nog steeds donaties overgemaakt op zijn actiepagina: https://supp.to/benjaminfietst#description.

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-