Zondag in het Park copyZondag in ’t Park heeft iedere zondag een thema. De vijfde zondag heeft als thema Rockabilly, de voorloper van Rock-‘n-Roll. Denk aan Elvis Presley, Johnny Cash en vetkuiven. Rockabilly komt van Rock-‘n-roll en Hillbilly. Of van de namen van de zoons Rocky en Billy van de broers Dorsey en Johnny Burnette.

Bezoekers kunnen het festival beleven op verschillende manieren. Artiesten brengen hun muziek ten gehore op het Muziekpodium Op Wielen. Artiesten lopen rond ‘In ‘t Wild’. En er worden workshops georganiseerd. Er is voor elk wat wils. Voor vaders, moeders, kinderen en natuurlijk opa’s en oma’s.

Zondag 11 augustus

Op het Muziekpodium Op Wielen kunnen bezoekers kijken en luisteren naar Mainline 55, Small Time Crooks en als klap op de vuurpijl een akoestische sessie van Shifting Daylight met René van Kooten. In ’t Wild kun je bij Turbo Touw Tornado springen op de geautomatiseerde touwspringmachine. De Kinki Kappers creëren de mooiste vetkuif of suikerspin. De stadsdichter rijmt en dicht. De Zinderende Zondagse Zomerloterij is er elke zondag om mooie prijzen te winnen.

Rockabilly

Daarnaast is er iedere zondag Kunst in en om ’t Park. In de Terra Art Projects Box zijn er kunstenaars aanwezig. Vandaag ontmoet je Lisa van Noorden. Je kunt haar kunst bekijken en vragen aan haar stellen. In de galerie van Terra Art Projects is een pop-up expo met deze zondag een expositie van diverse kunstenaars van Terra Art Projects met werken in het formaat 30x30 cm in het ‘Terratorium’.

Workshops zijn een vast onderdeel van Zondag in ’t Park. Kinderen kunnen hun kunstzinnige talenten aanboren bij Atelier Le Rouge en CKC & Partners. Knutsel een mooie lampion of maak je eigen kralenarmband.

Dit jaarlijks terugkerende kleinschalige festival is voor velen niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Sinds vorig jaar ontvangt het festival geen subsidie meer en moet zichzelf redden. Dat is voor deze editie - al deels - gelukt via onder andere crowdfunding.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-