brug dorpsstraatDe ondernemingsverenigingen in de Dorpsstraat en diverse politieke partijen hebben het college opgeroepen te wachten met het vervangen van een brug in de Dorpsstraat. Zij willen eerst bespreking in een commissievergadering afwachten voor verdere besluiten worden genomen.

De brug bij Hoogvliet/Jongerius van de parkeerplaats naar de Dorpsstraat moet worden vervangen omdat deze aan het einde van zijn levenscyclus is. Tekeningen laten echter zien dat dit een geheel nieuw ontwerp wordt. De brug wordt hoger, maar wordt smaller én de loopbrug naast de brug komt niet terug. De ondernemers in de Dorpsstraat zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van de loopbrug. De brug wordt dagelijks veel gebruikt door vrachtwagens en bestelbusjes die voor de bevoorrading van de winkels zorgen. Voetgangers kunnen nu nog veilig gebruik maken van de aparte loopbrug, maar zouden zich in de nieuwe situatie tussen het verkeer moeten begeven.

Jacques Boonekamp, Voorzitter Vereniging Vastgoed Dorpsstraat BIZ: “Talloze vrachtauto’s en bestelbussen gaan over de brug. Voetgangers en mensen met rollators, fietsen, kinderwagens mogen zich langs de vrachtauto’s en bestelbussen wringen. Bovendien moeten de bezoekers van de supermarkt met de boodschappenwagen naar de parkeerplaats beneden aan de Osylaan. Toch al geen handige situatie en zeker geen gevoel van veiligheid.”

De politieke partijen Zó! Zoetermeer, VVD, PvdA, PVV en PDvZ hebben aan het college gevraagd om de bespreking in de commissie af te wachten voor er verder wordt gewerkt aan de vervanging van de brug.

 

Foto: brug naar de Dorpsstraat, bron Google maps

-advertenties-

-goede doel-