Sophie van Dijk klWoensdag 4 september zullen de wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk weer van start gaan. Ook nu staan er weer veel zeer interessante concerten op het programma. De Zoetermeerse harpiste Sophie van Dijk zal het eerste concert verzorgen.

Op het programma dat zij zal brengen staan werken van o.a. M. Flothuis,G. Pierne,W. Croft en A. Zabel.Kortom een zeer gevarieerd programma.

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 heeft ze haar Master of Music uitvoerend musicus behaald, ook aan bovengenoemd conservatorium.
Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluisse Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.
Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen. Tijdens haar studie aan het conservatorium was ze jaren eerste harpiste van het Noord Hollands Jeugd Orkest en Krashna Musika. Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.


Aanvang concert 12.45 uur.
De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur, Dorpsstraat 59. 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-