dp Molen De Hoop feestMolen de Hoop is één van de weinige (rijks-) monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. Op zaterdag 14 september doet de molen weer mee met Open Monumentendag met tal van activiteiten.


De molen dateert uit 1897 en werd gebouwd op de plek waar al sinds de middeleeuwen een molen had gestaan. Sinds de jaren 80 is Stichting Molen De Hoop eigenaar van de molen. De Stichting stelt zich tot doel enerzijds de molen in goede (werkende) staat te onderhouden en anderzijds deze maximaal ter beschikking te stellen van de Zoetermeerse bevolking voor educatieve doelstellingen en ter ondersteuning van het historisch besef.


Open Monumentendag

Er is zaterdag 14 september weer gezellige muziek in en rond de molen en de wieken worden feestelijk versierd. De vrijwilligers rond de molen bieden het publiek gratis een mooie proeverij aan van bakproducten, gemaakt met ingrediënten uit de molen. Koffie, thee en limonade zijn erbij. De ingrediënten kunt u natuurlijk ook kopen in onze molenwinkel. Deze is, zoals elke vrijdag en zaterdag, geopend van 11 tot 17 uur.
Bij de molen vertoont een mandenvlechter zijn ambacht en ook de Zoetermeerse imker van De Honingpot is aanwezig. Voor de jeugd organiseert zij een interessante speurtocht rond de molen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-