20190903 1160120190903 11603De nieuwe Mavo Zoetermeer is deze week van start gegaan. De nieuwe leerlingen meldden zich dinsdagochtend nieuwsgierig op hun school aan de Paltelaan 1 en begonnen de dag met een rondleiding door de lokalen.

Directeur Sjoerd Timmermans is trots op wat in korte tijd bereikt is in het schoolgebouw. Vóór de zomervakantie zat hier nog het Praktijkonderwijs Het Atrium en in de zomer is hard gewerkt om alle lokalen op tijd af te hebben voor de start van het nieuwe seizoen. Timmermans: "We hebben met man en macht gewerkt om het hier allemaal op te knappen en in te richten, ook het personeelsteam is hier in de zomer druk mee bezig geweest!" De docenten konden zo ook een eigen persoonlijke touch aan hun lokaal geven, en deze zelf inrichten.

Alle leslokalen zijn nu af, in sommige andere ruimtes wordt de komende tijd nog wel geklust. De multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld toneel, presentaties of sportactiviteiten wordt nog verder ontwikkeld.

De leerlingen waren in ieder geval onder de indruk van de metamorfose van de school: "We hadden een kennismakingsdag voor de vakantie en toen was het nog echt een zooitje! Er lag veel glas op de vloer en er stonden overal spullen. Nu is het veel mooier en er is veel meer kleur in het gebouw!"

 

Kleinschalig

20190903 11596Mavo Zoetermeer gaat zich richten op kleinschalig onderwijs, alleen voor leerlingen met een Mavo (of Vmbo TL) advies. De school start dit jaar met 110 leerlingen, verdeeld over de 4 leerjaren. Brugklassers starten met hun opleiding op de Mavo, maar ook van andere scholen in de stad zijn leerlingen overgestapt naar Mavo Zoetermeer. De leerlingen worden opgeleid voor het Mavo diploma, met doorstroom mogelijkheden naar Havo of mbo, maar zij zullen zeker niet de hele dag met enkel theorie bezig zijn. Timmermans: "We willen zoveel mogelijk praktijk en theorie combineren: de school uit en de maatschappij binnenhalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in projecten, met gastsprekers en organisaties buiten school die bezocht worden door de leerlingen."

 

Pooltafel

Eén van de leuke voorbeelden van praktisch onderwijs op Mavo Zoetermeer is de inzet van een pooltafel bij de wiskundelessen. Timmermans: "Er komt een heleboel wiskunde kijken bij een potje biljarten, zo kan je de hoek van inval en uitval berekenen en zo de beste manier bepalen om de bal te raken! Daarnaast krijgen de leerlingen ook les in de regels van biljarten en zullen ze af en toe een potje spelen".

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-