Le FOK6958tterlijk wat kleur brengen in het Lange Land Ziekenhuis om patiënten en zorgpersoneel te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Dat is het doel van de kleurplaten actie opgestart door Dorien Luijten.

De actie valt mooi samen met de meivakantie, kinderen hebben zo een creatieve vakantie activiteit die hopelijk eindigt met veel kleur in het ziekenhuis, aldus Dorien.
Het ziekenhuis reageerde positief op het idee mits de tekeningen door 1 persoon overhandigd worden. De afspraak is nu dat Dorien de kleurplaten verzamelt en deze dan naar het ziekenhuis brengt. De kunstwerken kunnen tot 11 mei ingeleverd worden bij Dorien, op de Shawzijde 1 in de Leyens. Deze zullen dan op 13 mei naar het ziekenhuis worden gebracht.

Dorien werd geïnspireerd door alle kleurrijke stoepkrijt tekeningen die je door de hele stad ziet.  In eerste instantie wilde ze de saaie muur aan de achterzijde van het ziekenhuis met kinderen inkleuren met krijt. Het Lange land gaf aan dat die muur te dicht bij de ingang van de spoedeisende hulp lag. "Vandaar de overstap naar de kleurplaat", legt Dorien uit.

Momenteel is het erg rustig in een groot gedeelte van het ziekenhuis. Alle poli afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld, dit om persoonlijk contact te voorkomen. Dit geeft rust op de verpleegafdeling en beperkt zoveel mogelijk verspreiding van het coronavirus.

Hierbij de kleurplaat, deze kan je kopiëren en uitprinten om hem vervolgens mooi in te kleuren:
92934028 263541114670000 5133296409113526272 n

-advertenties-

-goede doel-