FOK9401 copy

Dorien Luyten en haar kinderen Sepp en Anna-Sofia overhandigden deze week een stapel kleurplaten aan Bart Bakker, relatiemanager van de stichting Vrienden van het Langeland. De gedachte achter de kleurrijke platen is ‘letterlijk’ wat kleur in het ziekenhuis brengen.


Dorien bedacht de kleurplaten actie naar aanleiding van alle stoepkrijt tekeningen die mensen en kinderen maakten om zorgverleners en geliefden in tehuizen een hart onder de riem te steken. “Dat miste ik rond het Langeland ziekenhuis en gunde het patiënten en het zorgpersoneel ook,” vertelt Dorien. Omdat stoepkrijt snel vervaagt en het ziekenhuis aangaf liever geen groep kinderen rond het ziekenhuis te willen, kwam het idee van de kleurplaat.dorien

Er werd een oproep gedaan op social media aan kinderen om vooral te kleuren voor het ziekenhuis. Dorien: ”Een mooie bezigheid aangezien kinderen geen volle dagen naar school gaan.”  Dorien spoorde zoveel mogelijk mensen aan om vooral mee te kleuren. De kleurplaten voorzien van een afdruk van een ziekenhuis konden op verschillende punten in Zoetermeer ingeleverd worden.

Het Langeland laat weten 'het initiatief heel erg leuk te vinden en de vrolijke kunstwerken een mooi plekje te geven'.

collage

Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-