CD meerkamp Ilion toppersAfgelopen weekend vonden de Klaverblad nationale C/D meerkampen plaats in Zoetermeer bij ARV Ilion. Een nationale titel en diverse podiumplaatsen laten zien dat de Ilion jeugd bij de sterkste jeugd van Nederland hoort.

Zowel de jongens als de meisjes presteerden fantastisch. Alysée Lester won de enige gouden medaille. Zij versloeg haar concurrente Joyce met 30 punten bij de meisjes junioren D. De meerkamp bleef spannend tot het eind maar gelukkig besliste de jonge Ilionees de meerkamp in haar voordeel door op de slotafstand bij haar concurrente te blijven en met een fenomenale sprint de 600m zelfs te winnen.

Bij de jongens junioren D eindigde Marijn van Duijn op een solide tweede plaats. Het gat met de nummer 1 bleek erg groot en Marijn kon zich richten op de tweede plaats. Marijn presteerde vooral erg goed met het speerwerpen waar hij de speer bijna 50 meter wegwierp. Een fantastische prestatie voor een D-junior waarmee hem in ieder geval een mooie speerwerp toekomst in het verschiet ligt.

Bij de meisjes junioren C beloofde het een spannende strijd te worden met Zoë Sedney en Nanah Fung-Long die voor Ilion grote kans maakte op het podium. Helaas bleek het hoogste podium net niet haalbaar, Zoë werd tweede op maar 2 punten achterstand op de nummer 1. Nanah Fung-Long eindigde daar kort achter op een derde plaats. Op het Ilion terrein werd wel een beetje gebaald, een tweede titel voor de club was zo dichtbij. Helaas was de eindsprint van Zoë net onvoldoende om die laatste twee punten goed te maken.

Toch mogen de jonge Ilion atleten trots zijn op hun prestaties. Zij hebben vier medailles binnengehaald voor zichzelf en de vereniging en laten zien op fantastische wijze met hun sport bezig te zijn.

Foto: Gijs Lookman

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 


 

-advertenties-

-goede doel-