Het Groot Kerstcircus dat dit jaar in de kerstvakantie optreedt bij Silverdome heeft een warm hart voor het echte circus: Circusliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de met zaagsel gevulde piste, veel circusdieren, luchtacrobatiek, dans en natuurlijk niet te vergeten de circusclown. Het familiecircus geeft de hele kerstvakantie twee voorstellingen per dag.

 

circusKerst 6  circusKerst 2 

 

Met kerst zijn er enkele speciale acts, zoals een luchtacrobatieknummer en een cowboy-act met messenwerpers. De circusfamilie brengt zo een compleet programma voor het hele gezin.

Circusdroom achterna

Het circusleven grijpt je en laat je niet meer los, zo vertelt Wendy Blokker. Zij helpt mee achter de kassa van het familiecircus en doet allerlei hand- en spandiensten. "Ik ben 5 jaar geleden toevallig aan komen waaien en nu is het gewoon familie voor me!". Wendy ging in haar woonplaats Heemskerk op bezoek bij het circus, zag de paarden en pony's en vroeg langs haar neus weg of ze misschien hulp konden gebruiken bij het verzorgen en borstelen van de dieren?

Het was het begin van een complete circusverslaving, want die zomer volgde Wendy met haar 4 kinderen de tournee van het circus. De hulp werd hartelijk ontvangen en de circusfamilie werd ook steeds meer 'haar' familie. "Als klein meisje was het altijd al mijn droom om in het circus te werken!", vertelt Wendy. Als  het circus in Nederland enigszins in de buurt de grote tent op zet, is zij in het circus te vinden. "Het is een geweldige kans voor ons om dicht bij het circus te zijn en ook de kinderen vinden het fantastisch!". Haar twee jongste kinderen zijn nu ook in Zoetermeer, en helpen waar ze kunnen. De twee oudsten zijn er niet bij, zij hebben zelf gekozen voor het circusvak en treden elders in Nederland op in circussen.

 

 circusKerst 4 circusKerst 5   circusKerst 1

 

Illusionist in hart en nieren

Melvin, de illusionist met een verrassend en indrukwekkend nummer in het Groot Kerstcircus, is geboren in het circus. Hij groeide op tussen de acrobaten, dieren en het zaagsel en leerde zo al jong 5 talen vloeiend spreken. Voor Engels, Russisch, Italiaans, Duits draait hij zijn hand niet om, zijn moedertaal is Nederlands. Maar ook in vele andere talen kan hij zich duidelijk maken en vragen van bezoekers beantwoorden. Het gezelschap dat deze kerst optreedt is ook absoluut internationaal te noemen met artiesten uit Cuba, Italië, Mexico, Roemenië en oh ja, ook een aantal Nederlandse deelnemers. Melvin: Dit circus is één grote familie, of je nou bloedverwant bent of niet, je hoort allemaal bij elkaar. Je moet het ook doen met z'n allen, in je eentje kan je geen show opvoeren!"

Het is duidelijk dat de liefde voor het circus in zijn bloed zit, zijn eerste nummer was een act met een een-wieler. Al snel daarna stapte hij over naar de magie, illlusies is zijn grote passie. Een aantal jaar trad hij op met een illusie-act waarin witte tijgers een hoofdrol spelen. De tijgers zijn nu verhuisd naar een mooi park, Melvin bezoekt ze nog af en toe, en zijn show heeft zich gespecialiseerd op pure illusie en magie. Sittah, jarenlang de assistente van Hans Klok, adviseerde hem bij het maken van de nieuwe illusieshow.

-advertenties-

-goede doel-