lek waterleidingEen lek in de drinkwatertransportleiding bij de J.W. Paltelaan in Dorp zorgt in grote delen van Zoetermeer, maar ook tot aan Bergschenhoek, Lansingerland, Bleiswijk, Nesselanden, Delfgauw en Zuidplas voor problemen. Een deel van de mensen heeft geen water, maar het merendeel heeft last van een lage waterdruk.

De straten rond het lek liepen onder door het water dat uit de leiding stroomde. Medewerkers van Dunea waren al vroeg in de ochtend in de weer om het lek te stabiliseren en de overlast te verhelpen. Het lek ontstond rond 06.00 uur in de ochtend en zorgde voor een laag van enkele centimeters water in de straat. In de getroffen wijken komt minder water uit de kraan omdat de waterdruk laag is.

Rond half negen meldde Dunea dat de leiding is gestabiliseerd en de druk komend uur weer wordt opgebouwd. In de loop van de ochtend zouden alle klachten rond lage druk hierdoor zijn verdwenen. Het water op straat wordt weggepompt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-