ROYW4620Vanavond spreekt de gemeenteraad  in een extra raadsvergadering over de situatie rondom de nachtclubs in Zoetermeer. De extra vergadering werd door alle fracties in de gemeenteraad gesteund, zij willen graag bespreken welke maatregelen kunnen worden genomen om incidenten te voorkomen.

 

Er hebben diverse schiet-en geweldsincidenten plaatsgevonden in de afgelopen jaren en maanden, waarvan sommige hebben geleid tot (tijdelijke) sluiting van de betrokken clubs. Na de vondst van een handgranaat op dinsdag 5 februari is voor veel partijen de maat vol. 

Robbert Moree: “Het heeft voor de Zoetermeerse VVD de hoogste prioriteit dat alle inwoners, jong en oud, veilig kunnen recreëren, uitgaan en sporten. We weten dat de burgemeester ook die hoge prioriteit daaraan geeft. Het is jammer voor de mensen die in de clubs wel gewoon een gezellig feestje willen vieren, maar het is voor de eigenaren blijkbaar onmogelijk om de criminelen buiten te houden. Dan moet je prioriteiten stellen en die liggen voor ons toch echt bij de veiligheid van de Zoetermeerder”.

-advertenties-

-goede doel-